Sport

Vandaag in de Tour: van Troyes naar Nuits-Saint-Georges

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour: van Troyes naar Nuits-Saint-Georges

De wielrenners vertrekken vandaag om 12.20 uur in de richting van Nuits-Saint-Georges, waar ze na 213,5 kilometer fietsen aan zullen komen. Finishplaats van deze 7e etappe is vooral bekend om haar wijn. De wereldberoemde Romanée-Conti komt bijvoorbeeld uit deze regio.

Vanaf Troyes rijden de wielrenners in een vrijwel rechte lijn naar Nuits-Saint-Georges. Onderweg passeert het peloton plaatsen als Chaource, Champagny en Baulme-la-Roche. De sprinters zullen ook in deze dag hun kans kunnen pakken. In het midden van de etappe is er wat bescheiden klimwerk te doen, maar de laatste 50 kilometers van de etappe zijn vlak.
De verwachte aankomst van deze etappe is rond 17.25 uur.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

Gisteren in de Tour de France

Marcel Kittel heeft gisteren de zesde etappe van de Tour de France gewonnen. De Duitser was in de massasprint in Troyes na een vlakke etappe over 216 kilometer de snelste. Dylan Groenewegen eindigde op de zesde plaats.

Kittel koos zijn eigen spoor en passeerde zijn concurrenten in de laatste meters. Groenetruidrager Arnaud Démare eindigde als tweede voor André Greipel.

Lees meer: Oppermachtige Kittel sprint naar tweede ritzege

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}
Ster advertentie
Ster advertentie