Radio Focus
NTR

Podcasts

foto: Radio 1foto: Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcasts

Het programma Focus maakt vijf podcasts: Focus Wetenschap, Lezen in het Donker, Zimmerman in Space, Andere Tijden en De zomer van '69.

Focus Wetenschap

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetenschap met deze podcast van NPO Radio 1. Met bijdragen van Nieuws en Co en Focus.

Naar de podcast Focus Wetenschap

Lezen in het Donker

Lezen in het Donker is de perfecte podcast om bij weg te dromen. Doe het licht uit, druk op play en laat je meevoeren. Wekelijks bespreken we de nieuwste wetenschaps- en geschiedenisboeken. Een uur vol met ontroerende geschiedenisverhalen, wetenschappelijke vergezichten en intieme gesprekken met schrijvers. Zij lezen voor uit eigen werk en nemen mooie, bijpassende muziek mee.

Naar de podcast Lezen in het Donker

Zimmerman in Space

Spacegeek Hens Zimmerman maakt elke week een podcast over sterrenkunde en de ruimtevaart. Maar, op de een of andere manier, steekt er bijna altijd een filosofische of politieke boodschap de kop op. Om de luisteraar vervolgens aan het eind met meer vragen dan antwoorden op te zadelen.

Naar de podcast Zimmerman in Space

Andere Tijden

Duik met ons in de geschiedenis en voel hoe andere tijden herleven.In deze podcast van de NTR vertellen ooggetuigen over opmerkelijke historische gebeurtenissen.

Naar de podcast Andere Tijden

De zomer van '69

Het broeide in de zomer van ‘69. De wereld was toe aan een volgende stap. De Dolle Mina’s, de Stonewall-rellen, Woodstock en de eerste maanlanding; het zijn gebeurtenissen waar we het 50 jaar later nog steeds over hebben. De grensverleggers van toen ontmoeten de 'influencers' van nu. Wat heeft die ruige zomer ons gebracht en wat valt er vandaag de dag nog te halen?

Naar de podcast De zomer van '69

Ster advertentie
Ster advertentie