Politiek
KRO-NCRV

Laurens Dassen mikt met Volt op minimaal 3 Kamerzetels

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Laurens Dassen mikt met Volt op minimaal 3 Kamerzetels

"Ik denk dat wij minimaal drie zetels in de Tweede Kamer krijgen", zegt Laurens Dassen in 1op1. Dassen is lijsttrekker van Volt, de enige Europese ledenpartij die vertegenwoordigd is in vrijwel alle Europese lidstaten.

Kernenergie

Dassen is wars van links-rechtdenken en wil "ophouden met groen dromen, maar realistische handelen." Een opvallend verschil met partijen waar Volt mee vergeleken wordt - zoals D66 en GroenLinks - is dat zij ook bereid zijn in kernenergie te investeren. "We hebben nu een hele grote klimaatcrisis die op ons afkomt. We moeten nu alle opties op tafel hebben om die crisis tegen te gaan en kenenergie is daar één van."

Volgens Volt, en overigens ook veel andere partijen in de Tweede Kamer, heeft Europa een democratisch tekort. "Daarom werken wij naar een Europese parlementaire democratie toe." Hetgeen Nederland volgens Dassen juist versterkt in plaats van verzwakt.

Staatsschulden kwijtschelden

Dat zou onder andere een Europese minister van Financiën betekenen, inclusief Europese belastingen. "Wij varen er wel bij als de Europese economie in het geheel goed draait."

Om die economie goed te laten draaien, moeten we volgens hem ook bereid zijn om staatsschulden gedeeltelijk kwijt te schelden. Bijvoorbeeld van een land als Italië. "Als wij willen dat we met Europa verder kunnen, dan zullen we veranderingen moeten doorvoeren en kijken of we die schulden kunnen herstructureren. Die discussie willen we opstarten."

Laurens Dassen mikt met Volt op minimaal drie Kamerzetels

Sven Kockelmann interviewt lijsttrekkers

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen interviewt Sven Kockelmann dagelijks één van de lijsttrekkers. Te midden van alle verkiezingsdebatten duikt hij in een 1 op 1-gesprek grondig in op de inhoud. Van Richard de Mos van Code Oranje tot Mark Rutte van de VVD, ze komen langs in 1 op 1.

Ster advertentie
Ster advertentie