Politiek
EO

CDA-nieuwkomer Inge van Dijk sluit FvD nu wél uit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA-nieuwkomer Inge van Dijk sluit FvD nu wél uit

Inge van Dijk, de verrassende nummer drie op de kandidatenlijst van het CDA, sluit een samenwerking met Forum voor Democratie uit. "Als Baudet zegt dat het CDA Nederland kapot maakt, dan is er weinig basis om door te praten", zegt de Brabantse nummer 3, vandaag in Dit is de Dag.

Video niet beschikbaar

Vandaag maakte het CDA de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen bekend. Inge van Dijk staat op nummer drie. De uitspraken over Forum voor Democratie zijn des te meer opmerkelijk, omdat Van Dijk zelf grondlegger is van de omstreden Brabantse coalitie tussen VVD, CDA en FvD. "In Brabant is het totaal anders. De FvD politici in mijn provincie zijn minder vierkant dan Thierry Baudet. Ze bewegen mee met moeilijke dossiers en dan kun je met elkaar praten".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Dijk was totaal verrast door haar hoge positie op de kandidatenlijst van het CDA. "Ik stond toen ze me belden, maar ik moest even gaan zitten door de mededeling." Mona Keizer, de vorige nummer 2 op de lijst, heeft haar direct steun aangeboden.

inge

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie