Politiek
WNL

Paul Rosenmöller: 'Nog niet zeker of ik voor pensioenwet ga stemmen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Rosenmöller: 'Nog niet zeker of ik voor pensioenwet ga stemmen'

Paul Rosenmöller, de toekomstig voorzitter van de gezamenlijke fractie PvdA en GroenLinks in de Eerste Kamer, weet nog niet of de fractie van GroenLinks vandaag voor of tegen de pensioenwet stemt, vertelt hij in het WNL-radioprogramma Sven op 1. "Ik weet nog niet of we voor deze wet ga stemmen, ik ben geen woordvoerder en heb geen betrokkenheid bij de gesprekken."

De Eerste Kamer stemt waarschijnlijk vandaag over de veelbesproken pensioenwet. Er verschenen grote zorgen uit sommige hoeken over de uitvoerbaarheid en de toekomst van de pensioenpot van 1500 miljard.

Er is ook kritiek op mogelijke belangenverstrengelingen van sommige senatoren, zoals over Rosenmöller, die bestuurder is bij het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland. "Ik ben geen woordvoerder en ik stem met de fractie mee, omdat ik elke schijn van belangenverstrengelingen wil voorkomen", reageert Rosenmöller op de kritiek. "Als er bij ons over pensioenen wordt gesproken dan loop ik weg bij de fractievergadering, daar staat een Chinese muur tussen."

Verkiezingen Eerste Kamer

Tegelijkertijd wordt vandaag de nieuwe Eerste Kamer gekozen. Exact 616 mensen stemmen over de definitieve samenstelling van de nieuwe Eerste Kamer.

Rosenmöller gaat de kar trekken voor de gezamenlijke fractie van de PvdA en GroenLinks "De versplintering in de politiek is ons een doorn in het oog, dus wij gaan fracties bij elkaar voegen en de samenwerking in de Tweede Kamer verder intensiveren", zegt Rosenmöller.

Paul Rosenmöller (fractievoorzitter PvdA-GroenLinks in de Eerste Kamer) over de pensioenwet en de senaat (30 mei 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie