Politiek
NTR

Caroline van der Plas 'Wij gaan samenwerken met andere kleine partijen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline van der Plas 'Wij gaan samenwerken met andere kleine partijen'

De Nederlandse politiek is versplinterd. Dat bleek uit de Tweede Kamer verkiezingen van 17 maart. Momenteel zitten er zeven partijen in de Kamer met niet meer dan 3 zetels. Dat betekent ook minder budget voor medewerkers. Caroline van der Plas: "Wij gaan samenwerken met andere kleine partijen."

In Hilversum Uit vertelt Van der Plas dat ze samen met Liane de Haan het initiatief heeft genomen om de kleine partijen 'bij elkaar te roepen'. Ze gaan kijken of ze onderling beleidsmedewerkers kunnen uitwisselen. "Zij heeft veel expertise op pensioen en ouderen, wij op landbouw", aldus de voorvrouw van de BBB over De Haan. "We hoeven het wiel niet opnieuw uit te gaan vinden."

Quote

We hoeven het wiel niet opnieuw uit te gaan vinden.

Caroline van der Plas

Het gaat volgens de het kersverse Kamerlid alleen om uitwisseling van de technische voorbereiding door andermans medewerker. "Wat voor standpunt ze dan innemen is aan hun, maar dan hebben ze wel de goede informatie."

Quote

Wij willen vakmensen in de Kamer, ook bij de beleidsondersteuners.

Caroline van der Plas

De laatste tijd gaat het al vaker in Politiek Den Haag over de werkdruk in de Kamer. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zit met een burnout thuis, ook minister Bas van ‘t Wout (VVD) heeft zijn functie tijdelijk neer moeten leggen. De BBB-voorvrouw ziet dan ook graag meer financiële ondersteuning voor de Kamer. “Wij willen vakmensen in de Kamer, ook bij de beleidsondersteuners.”

Ster advertentie
Ster advertentie