Politiek
WNL

VVD-wethouder waarschuwt eigen partij: 'Kijk niet alleen naar links, maar ook naar rechts'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD-wethouder waarschuwt eigen partij: 'Kijk niet alleen naar links, maar ook naar rechts'

De VVD moet geen partijen uitsluiten als het gaat om politieke samenwerking. Dat stelt Paul Slettenhaar, wethouder namens de partij in de gemeente Castricum, in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Slettenhaar is anders bang dat de partij een deel van de samenleving van zich vervreemdt. "Forum voor Democratie en de PVV, daar moet je als VVD ook zaken mee doen", zegt Slettenhaar. "Je moet niet alleen naar links kijken, maar ook naar rechts."

Breed zakendoen

Of de oproep van Slettenhaar gehoor zal vinden, is de vraag. Premier Rutte heeft in het verleden namelijk meermaals aangegeven nooit meer met de PVV te gaan regeren, aangezien die partij volgens Rutte verantwoordelijk was voor de val van zijn eerste kabinet in 2012. Slettenhaar waarschuwt zijn partij om niet uitsluitend met een te kleine groep partijen in zee te gaan. "Dan voelt een deel van de mensen in de samenleving zich minder vertegenwoordigd. Voor de VVD is het belangrijk om breed zaken te doen en te zorgen dat er beleid is waar veel mensen zich in herkennen."

Volgens de liberale bestuurder is dit de manier om de aanvallen op rechts van bijvoorbeeld Forum voor Democratie op de zetels van de VVD af te houden. Opiniemaker en journalist Jean Dohmen zegt in WNL Opiniemakers dat hij op korte termijn niet verwacht dat de VVD van de troon wordt gestoten als grootste partij door die concurrent op rechts.

"Wat de VVD redt, is dat Forum voor Democratie niet stabiel genoeg is in de ogen van veel kiezers en niet breed genoeg. Ik denk dat veel kiezers liever een partij hebben die breder is. Zeker ondernemers, zodat je weet dat de economie in goede handen is. Forum profileert zich onvoldoende."

Ster advertentie
Ster advertentie