Politiek

Van Haga: 'Ik ben niet geschikt voor Den Haag'

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Haga: 'Ik ben niet geschikt voor Den Haag'

Dr Kelder belde met Wybren van Haga over zijn toetreding tot Forum voor Democratie. De uit de partij gezette VVD'er is sinds deze week lid van de partij van Baudet. Ondanks zijn overstap naar een oppositiepartij zegt Van Haga achter het regeerakkoord te blijven staan. "Het zou niet correct zijn als de regering alleen op mijn persoon zou vallen", zegt hij in dr Kelder en Co.

Verder voelde Van Haga zich al langer thuis bij Forum omdat hijzelf net als zijn nieuwe partij wat rechtsere standpunten heeft dan dat de VVD de laatste jaren heeft. "VVD-politici zijn intrinsiek veel linkser dan de meeste mensen denken", stelt Van Haga.

Geschikt / Ongeschikt

Of Van Haga bij de volgende verkiezingen weer verkiesbaar is weet hij nog niet. Dr Kelder vraagt hem daarop of hij niet veel te direct is voor de politiek en daardoor ongeschikt voor het hele circuit in Den Haag? "Ik denk dat je gelijk hebt, ik denk dat ik daar helemaal niet geschikt voor ben", antwoordt het Kamerlid daarop eerlijk.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie