Politiek
AVROTROS

Boris van der Ham: 'Het is goed dat BBB in de provincie straks het voortouw neemt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boris van der Ham: 'Het is goed dat BBB in de provincie straks het voortouw neemt'

Volgens Boris van der Ham, oud-politicus voor D66, acteur en zanger, is het "goed en mooi dat partijen die zich zo nadrukkelijk distantiëren van de democratie, zoals de PVV en Forum voor Democratie, geslonken zijn door deze verkiezingen." Dat zegt Van der Ham in MISCHA!.

#227 - Boris van der Ham - MISCHA!

Van der Ham is het weliswaar inhoudelijk niet eens met de Boer Burger Beweging (BBB), het is wél een partij waarmee nog valt te praten. Dat geldt volgens hem overigens ook voor Volt en JA21, die net als de BBB winst hebben geboekt. "Of ze nu aan de linker- of rechterkant zitten: deze partijen durven het gesprek aan en zijn bereid tot compromissen."

'Wat water bij de wijn kan bijna niet anders'

Het is goed dat de BBB in provincies straks het voortouw neemt en laat zien dat de partij ook naar een middenweg zoekt, vindt Van der Ham, want "hier en daar wat water bij de wijn doen kan bijna niet anders."

Van der Ham wordt overigens liever niet "oud-politicus voor D66" genoemd. "Ik ben het wel, en heb ook D66 gestemd, maar ik val niet meer helemaal samen met de partij. Bovendien: als je het over een partij wil hebben moet je daar ook weer iets voor gaan doen, vind ik." Van der Ham is nu acteur, zanger en bestuurder in de zorg, bedrijfsleven en cultuur.

#227 - Boris van der Ham - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie