Politiek
NOSNTR

Vrijgegeven appverkeer Halsema-Grapperhaus: 'Je zet me in de kou'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrijgegeven appverkeer Halsema-Grapperhaus: 'Je zet me in de kou'

Burgemeester Halsema van Amsterdam voelde zich afgelopen maandag door minister Grapperhaus van Justitie in de kou gezet. Dat blijkt uit het appverkeer tussen de twee politici naar aanleiding van de anti-racismedemonstratie op de Dam.

Burgemeester Bruls over de appconversatie tussen Halsema en Grapperhaus

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de appjes tussen Halsema en Grapperhaus openbaar gemaakt op verzoek van de PVV. Daaruit blijkt dat de burgemeester even na 17.00 uur voor het eerst contact opnam met de minister. Ze meldde toen dat het veel drukker was dan de organisatie van de demonstratie had verwacht en dat er daardoor geen anderhalve meter afstand gehouden werd. Om onrust te voorkomen, wilde ze niet ingrijpen.

Grapperhaus antwoordde daarop dat hij het geheel met haar eens was en dat de gebeurtenis achteraf maar geƫvalueerd moest worden.

Ruggespraak?

Maar later op de avond gingen de meningen toch uiteenlopen. Halsema wilde naar buiten brengen dat het besluit om niet in te grijpen na ruggespraak met de minister was genomen, maar Grapperhaus was daartegen. "Er is helemaal geen ruggespraak geweest." Toen Grapperhaus ook nog een verklaring naar buiten bracht dat de drukte op de Dam "alle perken te buiten ging", reageerde Halsema furieus. "Wat is dit nou?"

Ze wees er verschillende keren op dat Grapperhaus haar in haar ogen in de kou liet staan.

Lees hier de hele appwisseling:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Burgemeester Bruls over de appconversatie tussen Halsema en Grapperhaus

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie