Politiek
WNL

CDA-gedeputeerde in Limburg over behalen stikstofdoelen: 'Wij hebben last van Den Haag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA-gedeputeerde in Limburg over behalen stikstofdoelen: 'Wij hebben last van Den Haag'

In het behalen van de stikstofdoelen hebben de provincies last van Den Haag. Dat vertelt CDA-gedeputeerde in Limburg Madeleine van Toorenburg. "Geef ons de middelen, de regelingen en de ruimte. Wij sjouwen wel naar de stikstofdoelen toe", zegt zij bij WNL In de Kantine.

De kritiek die Van Toorenburg uit op Den Haag zit hem ook in de polarisatie. "Het baart mij zorgen dat partijen zo tegenover elkaar staan alsof er geen toekomst meer samen is."

Samen het stikstofdossier oplossen lukt wel in Limburg, zegt de politica. Waar GroenLinks op het stikstofdossier zit, PvdA op landbouw en Van Toorenburg (CDA) zelf op toezicht en handhaving. "Wij proberen vooral op het stikstofdossier stappen te zetten. De enige van wie wij last hebben op dit moment is van Den Haag."

Verkiezingen

Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur (15 maart) benadrukt Van Toorenburg hoe belangrijk deze verkiezingen zijn. "Mensen moeten zich bij de komende verkiezingen heel goed realiseren dat dit verkiezingen zijn over hele belangrijke zaken die hen direct raken."

Openbaar streekvervoer, de culturele sector in de regio of de openbare ruimte. Het ligt allemaal op het bord van de Provincie, zegt de CDA'er. Daarin merkt Van Toorenburg grote verschillen met de randstad. "Wij moeten meer met elkaar nadenken hoe wij onze eigen leefomgeving vitaal houden."

In de Kantine

Maatschappelijke kwesties, debat én sport: de ideale zaterdagmiddagmix, live vanuit Rotterdam van 17.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Fidan Ekiz en Wieger Hemmer.

Ster advertentie
Ster advertentie