Politiek

Kabinet breekt overleg met boeren af na 'dreigement'

NOSNTR
foto: Ireen Oostveen / NOSfoto: Ireen Oostveen / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Kabinet breekt overleg met boeren af na 'dreigement'

Premier Rutte en minister Schouten hebben een gesprek met de boerenorganisaties vanmiddag afgebroken vanwege een persbericht van Farmers Defence Force, een van de deelnemers aan het gesprek. Volgens de ministers gebruikt de boerenprotestorganisatie daarin dreigende taal en is dat niet aanvaardbaar. Het gesprek ging over de maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Farmers Defence Force zegt dat ze sterke signalen heeft dat het kabinet achter de rug van de boeren om met andere partijen gaat onderhandelen over de stikstofmaatregelen.

In het persbericht wordt gesproken van "vleesbazen, zuivelbobo's, bankiers en de gevestigde-orde-belangenbehartiging". Volgens het persbericht willen die "als een Judas" de boeren verraden. Farmers Defence Force waarschuwt hen niet met het kabinet in gesprek te gaan. "Een ieder die de sector nu verraadt, zal dat weten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rutte en Schouten zeggen dat er pas weer gepraat wordt als er excuses komen en de dreigementen van tafel gaan.

Aan tafel zaten vanmiddag een vertegenwoordiger van LTO, de voorzitter van het Landbouwcollectief, een vertegenwoordiger van Farmer Defence Force en een vertegenwoordiger van de nertsenfokkers. Na een klein uur werd het overleg afgebroken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie