Podcast

Bart Chabot in podcast Ik was Jou: 'Ik ben gered door de rock-'n-roll'

foto: Owen Schumacherfoto: Owen Schumacher
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Chabot in podcast Ik was Jou: 'Ik ben gered door de rock-'n-roll'

[MAX] In de vierde aflevering van de MAX-podcast Ik was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij schrijver en dichter Bart Chabot. Schumacher heeft Bart Chabot op verschillende manieren geïmiteerd. Natuurlijk in Kopspijkers en Koefnoen, maar ook in de theatervoorstelling Chez Brood die door Chabot is geschreven.

{podcast audio="91660" caption="#4 Owen Schumacher ontmoet Bart Chabot" }

Chabot: "Tijdens een jubileum van André van Duin zaten we toevallig naast elkaar en het viel mijn vrouw meteen op hoeveel we op elkaar lijken. We zijn allebei in het normale leven introvert maar als we op het podium of voor de camera staan gaan we 'aan'." Schumacher kreeg van Chabot wel duidelijke instructies om hem op het toneel te spelen. "Het mocht niet zoals in Koefnoen een karikatuur worden. Jij moest mij als mens spelen en niet als een typetje."

Bart Chabot heeft tientallen boeken en dichtbundels geschreven maar is voor het grote publiek bekend door zijn talloze optredens in talkshows en spelprogramma’s. De roem die hij kreeg door televisie had ook een keerzijde. "Bekendheid breekt je professioneel af. Door de critici werd mijn literaire werk ineens niet meer serieus genomen. Dat veranderde met de boeken die hij schreef over zijn vriend Herman Brood."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanwege zijn gezondheid is Chabot de laatste jaren veel minder op televisie te zien. Hij wil nu vooral schrijven. Zo is hij bezig met een roman over zijn jeugd. "Ik zag eerst helemaal niks in dat idee want ik had een hele slechte band met mijn ouders. Ik heb mijn vader en moeder ruim 20 jaar niet gezien. Ik ben tijdens mijn jeugd een paar keer overleden en mensen als Herman Brood, Jules Deelder en Anton Corbijn hebben me aan de hand genomen. Ik ben gered door de rock-'n-roll."

Ik was Jou met Owen Schumacher

In de Omroep MAX / NPO Radio 1-podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft 'geleend' toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte.

De podcast Ik was Jou is te downloaden en / of te beluisteren op de NPO Radio 1-site en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie