Podcast

Week van de Podcast: Paul de Leeuw recenseert Een dik uur Ischa op de radio

AVROTROS
foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Week van de Podcast: Paul de Leeuw recenseert Een dik uur Ischa op de radio

"Ischa gaat gelijk, bam, je kunt niet bij hem weg." Presentator Paul de Leeuw luisterde met plezier terug naar oude interviews van Ischa Meijer in de podcast Een dik uur Ischa op de radio.

#77 - Paul de Leeuw recenseert Een dik uur Ischa op de radio

In Miss Podcast kiest presentator Mischa Blok een bestaande podcast die bij haar hoofdgast past. Aan deze hoofdgast de taak om de betreffende podcast te beluisteren en te recenseren. Voor Paul de Leeuw kwam ze uit bij een podcast over iemand die net als hij zowel direct, verrassend als ontroerend kan zijn, Ischa Meijer.

#1 - Teaser Een dik uur Ischa op de radio

Presentator Ischa Meijer overleed 25 jaar geleden. Om hem te herdenken dook programmamaker Anton de Goede in de archieven om de beste, scherpste en meest ontroerende interviews van Ischa naar boven te halen. Met onder andere Connie Palmen, Karin Bloemen en Prem Radhakishun bespreekt hij de interviews, die vervolgens integraal te horen zijn.

Knap

"Het is ontzettend goed om hem te horen", zegt Paul de Leeuw over de overleden interviewer. "Soms denk je: hij zegt ook iets om het te zeggen. En wat hij daarmee bedoelt, weet ik ook niet."

De Leeuw werd zelf ook door hem geïnterviewd. "Ischa Meijer had ook iets, als hij een interview met je had, ging hij ook los. Je ging ook echt met hem mee, je had geen voorbehoud. Knap."

"Anton de Goede heeft alles met Ischa gedaan, dat maakt deze podcast heel bijzonder. En ook echt voor iedereen die wil leren of wil weten hoe het werkt met interviewen, is het ook echt een fantastische podcast."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie