Podcast

Podcast De Dag: Jeangu, de trots van zijn moeder én Suriname

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Jeangu, de trots van zijn moeder én Suriname

Het Songfestivalliedje van Jeangu Macrooy maakt veel los in Suriname. Correspondent Nina Jurna vertelt in de podcast hoe het land, en de moeder van Jeangu, naar het optreden dit weekend kijken en luisteren.

#845 - Jeangu, de trots van zijn moeder én Suriname  - De Dag

Er zijn veel mensen trots op Jeangu Macrooy, maar eentje toch wel echt het meest: zijn moeder. Suriname-correspondent Nina Jurna sprak met haar over Jeangu én over zijn Songfestival-liedje, waarin hij ook tot grote verrassing van zijn moeder een gedeelte in het Sranantongo zingt.

Die taal, die tijdens de slavernij ontstond en ook lange tijd verboden was, is bezig met een opmars in Suriname en heeft ook grote invloed op de Suri-pop, vertelt Jurna in podcast De Dag. Jeangu's optreden dit weekend op het Eurovisiesongfestival maakt daarom in Suriname niet alleen veel indruk op zijn moeder, maar ook op de rest van het land.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie