Podcast
AVROTROS

Frits Spits: 'Baudet moet sorry zeggen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frits Spits: 'Baudet moet sorry zeggen'

"Ik vind het schandalig dat hij Nederlanders wegzet door ze Marokkanen te noemen. Hij trekt daarmee de racistische kaart en dat vind ik verontrustend. Hij heeft een politiek lulverhaal verteld waar we niks aan hebben", zegt radio-icoon Frits Spits. "Hij had deemoedig het hoofd moeten buigen en sorry moeten zeggen."

Frits Spits over Thierry Baudet

In het NPO Radio 1-programma Miss Podcast reageerde Frits Spits op de tweet waarin Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet schreef dat twee dierbare vriendinnen in de trein waren lastiggevallen door vier Marokkanen. Later bleek dat de mannen NS-controleurs waren. Baudet nuanceerde zijn uitspraak, maar excuses bleven uit.

{podcast audio="124347" caption="#20 - Frits Spits recenseert Mastertrack en Iemand" }

11 september

Je moet waken over de democratie, dat is een belangrijke levensles die Spits heeft geleerd door de aanslagen van 11 september 2001.

Hoe je dat doet als individu? "Als Baudet zo'n uitspraak doet, dan zeg ik wat ik ervan vind. In dit land is het een groot goed dat je mag zeggen wat je wilt, dus moet je duidelijk zijn, niet wollig, niet met meel in de mond praten."

Frits Spits over het beschermen van de democratie

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren twee bestaande podcasts die bij de gast passen. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Of daarna in podcastapps Apple, Google of de site van Miss Podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie