Podcast

Cornald Maas: ‘Echt ziekelijk, ziek van verliefdheid was ik’

foto: Liefdeslessenfoto: Liefdeslessen
  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas: ‘Echt ziekelijk, ziek van verliefdheid was ik’

[AVROTROS] Eénentwintig jaar is hij nu samen met Martijn. Samenwonen doen ze niet. Het is zijn langste én gelukkigste relatie tot nu toe. Misschien wel juist daarom.

"Ik vind het heel fijn dat als je niet samenwoont, dat je dan ontslagen bent van beslommeringen en praktische aangelegenheden, zoals: wie zet de vuilnis buiten? Heb jij nou al boodschappen gedaan? Heb je nou nog de lakens niet verschoond?"

Lege barkruk

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

{podcast audio="68691" caption="#3 Cornald Maas" }

Verdieping en vertedering

"Ik was redeloos verliefd. Ik ben nog nooit zo verliefd geweest op iemand als op hem. Echt ziekelijk, ziek van verliefdheid", was Cornald toen hij 21 jaar geleden een relatie kreeg met Martijn. Die verliefdheid veranderde geleidelijk in ‘verdieping en vertedering.’ Geef niet te snel op. Dat is één van de belangrijke liefdeslessen die hij heeft geleerd. "Ik vind het juist heel mooi dat je ongemakken in een relatie overwint."

"Een relatie hoeft niet onderuit te kachelen als de seksuele spanning afneemt, en dat is hoe dan ook het geval. Als je echt van elkaar houdt, blijf investeren en denk niet te snel ‘we breken wel op.’"

Angstdromen en obsessies

Open relaties, daar gelooft hij niet in. Wel gelooft hij in eerlijkheid, hoewel je daar volgens hem niet in moet overdrijven. Cornald: "Ik ben niet voor het ‘wat niet weet wat niet deert’-principe, maar je hoeft niet altijd over alles helemaal eerlijk te zijn. Niemand zegt alles tegen elkaar. Iedereen heeft last van grillen, rare gedachten, angstdromen en obsessies en andere dingen die je voornamelijk met jezelf deelt."

Liefdeslessen

In de NPO Radio 1-podcast Liefdeslessen delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe vind je die ene juiste liefde? Hoe gelijkwaardig is hun relatie? Geloven ze in monogamie? Hoe houden ze het spannend? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in iTunes en op nporadio1.nl/podcasts. Ook de liefdeslessen met Willibrord Frequin en Frans Bauer kun je hier beluisteren!

{podcast audio="67671" caption="# 1 Willibrord Frequin" }
{podcast audio="67781" caption="#2 Frans Bauer" }
Ster advertentie
Ster advertentie