Podcast

Podcast De Dag: Wat doen andere Europese corona-hotspots?

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat doen andere Europese corona-hotspots?

Terwijl het kabinet zich in Nederland buigt over nieuwe coronamaatregelen, doet podcast De Dag een rondje langs drie landen in Europa waar de besmettingen ook hard oplopen. Wat doen Spanje, Frankrijk en België om het tij te keren?

#690 - Wat doen andere Europese corona-hotspots?

Nederland is een van de grootste coronabrandhaarden van Europa. Half juli begonnen in Europa de besmettingen weer op te lopen. In Spanje en Frankrijk begon dat als eerst, maar sinds begin september zijn Nederland en België de snelste stijgers. Overal wordt naar manieren gezocht om de cijfers te keren - zonder de economie nog eens helemaal stil te leggen en met zoveel mogelijk draagvlak onder de bevolking. Terwijl het kabinet zich in Nederland over die ingewikkelde puzzel buigt, maakt podcast De Dag een rondje langs die drie andere landen: Spanje, Frankrijk en Belgie. Wat doen zij om de tweede coronagolf de baas te worden?

NOS-correspondenten Rop Zoutberg in Spanje, Frank Renout in Frankrijk en Bert van Slooten in België vertellen welke maatregelen er in hun land worden getroffen, hoe mensen reageren en hoe de autoriteiten omgaan met verzet tegen de maatregelen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie