Podcast

De moord op de 12-jarige Rinie Wielheesen: het rommeligste moordonderzoek van de afgelopen decennia

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. De moord op de 12-jarige Rinie Wielheesen: het rommeligste moordonderzoek van de afgelopen decennia

[NTR] Onland gaat terug naar een februariavond in 1970 waarin de 12-jarige Rinie Wielheesen wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gepakt. Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen - deze moord is het trauma van de Achterhoek.

#4 - Broer - Onland

Drama in een kleine buurtgemeenschap

Rinie Wielheesen was het buurmeisje van regisseur en podcastmaker Joost Engelberts. Hij reist terug naar zijn geboortegrond, maar niet om de dader op te sporen. De podcast Onland is geen whosdunnit, maar een whatsdunnit.

Joost ontdekt dat deze gebeurtenis, ook decennia later, diepe emoties oproept. Buurtgenoten moesten niet alleen leven met de onopgeloste moord, maar ook met de onmenselijke gedachte dat de dader naast hun woont.

Er zijn verdachtmakingen. In de daaropvolgende afleveringen ontdekt Joost nóg een moord en bezoekt hij een klooster diep in het bos. Hij vraagt zich af wat is er in hemelsnaam aan de hand is in het Onland. Kan het zijn dat deze plek boosaardig is, dat er kwaad in de grond is gesijpeld?

Verdenking van de broer

In de vierde aflevering krijgt Joost na maandenlang touwtrekken inzage in het dossier van misschien wel het rommeligste moordonderzoek van de afgelopen decennia.

Hij spreekt een hartsvriendin van Rinie Wielheesen. Zij vertelt wat het met je doet als de politie, de media en andere deskundigen de broer die je adoreert aanwijzen als de moordenaar van je vriendin.

Onland

In deze serie hoor je en voel je de impact van dit drama op een kleine buurtgemeenschap. De podcast Onland nog niet gehoord? Luister hier de eerste afleveringen.

Onland

Onland, de podcastserie van regisseur en programmamaker Joost Engelberts. Voor reacties en meer verhalen kun je mailen naar: joost@bureauvoorlichting.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie