Naar homepage
Podcast

De Kopgroep: Taco die kan trappen

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Taco die kan trappen

[AVROTROS] De vorige aflevering nam Mart het zich al voor: meer aandacht voor de Nederlanders in De Kopgroep. Of het toeval is dat Taco van der Hoorn vervolgens een etappe wint? Wie zal het zeggen… Met een opgeknapte Marijn Lansbergen is De Kopgroep weer op volle sterkte, precies op tijd om de eerste Nederlandse Giro-etappewinst sinds Tom Dumoulin te vieren!

#2 - Giro: Taco! (S06)

Want niemand minder dan Taco van Hoorn ging er na een lange ontsnapping op de derde dag van de Giro vandoor met de bloemen. Voor Mart, die met veel plezier gekeken heeft, reden om 10 mei uit te roepen tot internationale Taco dag. "Een jongen die in z’n kracht fietst als hij z’n eigen koers kan bepalen. Maar hij ken wel trappen!" herinnert Michael Boogerd zich zijn pupil uit 2018, toen hij nog bij Roompot werkte. Martijn vraagt zich af of Taco daar niet had moeten blijven, de twee jaar die hij bij Jumbo-Visma in het keurslijf werden gedrukt voelden toch een beetje als verspilde jaren.

Bonificatieseconden

Mart demarreert terug naar een tijd waarin Vincenzo Torriani baas was van de Giro. "Hij bepaalde wie er won. Zo corrupt als de maffia zelve." Zo bepaalde hij ooit dat de winnaar 30 bonificatieseconden toekwamen. "Dan zou het er voor Taco nu heel anders uitzien," merkt Marijn op.

Routeboek

Martijn ziet dat het woensdag sprinten met een uitroepteken wordt, en heeft de etappe van komende donderdag roze gearceerd in het routeboek. "Met een best wel lange klim van 15,5 kilometer staat er best een aardige klim op het programma, anderhalf keer Alpe d'Huez qua lengte." Hij ziet daarbij zelf kansen voor Hugh Carthy. Mart gokt op winst voor Giulio Ciccone, en Michael gaat voor Dan Martin, de renner waar hij laatst in een Vlaamse podcast tot zijn ongenoegen nog mee vergeleken werd. Marijn dicht Simon Yates de grootste kansen toe. Weet jij het beter? Vul dan hier jouw voorspelling in, voor komende donderdag 15:00 uur!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie