Naar homepage
Podcast

Waarom een podcast luisteren zo leuk is

foto: NPO Radio 1 podcastsfoto: NPO Radio 1 podcasts
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom een podcast luisteren zo leuk is

'Ik luister veel in bed. Ik val nergens zo lekker bij in slaap, als bij een goede podcast.' Claudia de Breij is verslingerd aan de podcast. Wie eenmaal de podcast heeft ontdekt, wil niet meer zonder.

In De Week van de Podcast zet NPO Radio 1 dit audiofenomeen in het zonnetje, om meer mensen in aanraking te brengen met onze podcasts. "Uit onderzoek blijkt dat 8,5 procent van de Nederlanders met enige regelmaat naar een podcast luistert. Mensen die de podcast ontdekken, zeggen dat ze het veel eerder hadden willen weten", zegt Wim Eikelboom, coördinator podcasts bij NPO Radio 1.

Een greep uit reacties van podcastliefhebbers:

  • "Stom genoeg heb ik de podcast pas onlangs ontdekt. Nu is strijken mijn nieuwe hobby geworden, want dat is het moment om ongestoord een interessante podcast te luisteren."
  • "De grootste magie van de podcast vind ik dat je naar iets luistert dat persoonlijk voor je is gemaakt. Het is een soort audiocadeau dat je krijgt."
  • "Podcast opent nieuwe werelden, omdat je allerlei soorten verhalen kunt zoeken die je ontspannen, maar die je ook wijzer maken. Ik vind het heerlijk en het is nog gratis ook."
  • "Sinds ik podcasts luister, kijk ik geen Netflix meer."
Quote

Dankzij de podcast is strijken mijn nieuwe hobby geworden

Presentatoren van NPO Radio 1 zijn ook liefhebbers van podcast. Menno Bentveld en Claudia de Breij over hun favoriete podcasts:

Menno Bentveld - presentator Vroege Vogels - over Radio Bergeijk

Ter gelegenheid van De Week van de Podcast verschijnt elke dag een nieuwe serie bij NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie