Podcast

Frans Pollux legt in de podcast 'De Laatste Dans' bloot wat Uwe verborgen had willen houden

foto: Frans Polluxfoto: Frans Pollux
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Pollux legt in de podcast 'De Laatste Dans' bloot wat Uwe verborgen had willen houden

[NTR] In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood?

Podcast De Laatste Dans

Uwe vertrekt voorgoed

Op een avond in 2013 onthult Uwe aan de andere stamgasten in het café dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Hij kondigt aan zijn laatste weken te willen doorbrengen op een eiland in de zon. Huilend zamelen de geschokte aanwezigen geld in voor Uwe's reis en samen dansen ze nog een laatste keer op zijn lievelingsliedje. Daarna vertrekt Uwe voorgoed, een enkeltje richting het einde.

Ging Uwe wel dood?

Als Pollux jaren later van de kastelein van het café hoort dat zijn liedje de herinnering aan Uwe levend houdt, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Ging Uwe wel dood? Of leeft hij nog? Pollux: "Er ontstaat argwaan of alles wat hij heeft verteld op die avond allemaal wel klopt. Die argwaan is altijd een rol blijven spelen in dat café.

Dezelfde mensen komen daar nog steeds, dus die argwaan is steeds groter geworden. Zo gaat dat in een café, een kleine gemeenschap: dat verhaal wordt steeds sterker. Dit verhaal werd bij elke stap die ik op dat drijfzand zette alleen maar groter, het werd alleen maar spannender. Zo erg dat ik zelf niet meer wist of ik nog uit dat drijfzand zou komen."

In zeven bloedstollende afleveringen legt Pollux bloot wat Uwe verborgen had willen houden.

De Laatste Dans

De Laatste Dans is een podcast van Frans Pollux voor de NTR en NPO Radio 1. De eerste vier afleveringen zijn vandaag beschikbaar. Luister de podcast op NPO Radio 1 of via de bekende podcastkanalen.

Ster advertentie
Ster advertentie