Podcast

Podcast De Dag: Wat we aan het 'minder Marokkanen'-proces overhouden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat we aan het 'minder Marokkanen'-proces overhouden

Volgens de advocaat-generaal heeft het proces tegen Geert Wilders onevenredig lang geduurd en werd steeds verder afgedwaald van de kern van de zaak. Wat is die kern? Waarom hebben we het zes jaar na dato nog altijd over die ene uitspraak?

#664 - Wat we aan het 'minder Marokkanen'-proces overhouden - De Dag

Het proces tegen Geert Wilders is er één van de lange adem. De rechtszaak in eerste aanleg en het hoger beroep hebben alles bij elkaar ruim zes jaar geduurd. Onevenredig lang, zei de advocaat-generaal begin juli, en er zou steeds verder afgedwaald worden van de kern van de zaak. Wat is die kern? En wat hebben we er als samenleving aan dat een politicus al dan niet veroordeeld wordt voor iets wat hij jaren geleden heeft gezegd?

In podcast De Dag vertellen emeritus hoogleraar politicologie Meindert Fennema en filosoof Jeroen de Ridder hoe zij naar de zaak kijken en welke invloed het proces volgens hen heeft op het publieke debat in Nederland en op de discussie over de vrijheid van meningsuiting.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie