Podcast

Podcast De Dag: jarenlang wegkijken van adoptiemisstanden 

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: jarenlang wegkijken van adoptiemisstanden 

Er waren al sinds begin jaren tachtig signalen dat er grove misstanden plaatsvonden bij de adoptie van kinderen uit het buitenland. De overheid heeft niets met die zorgen gedaan. Hoe kan dat?

#773 - Jarenlang wegkijken van adoptiemisstanden  - De Dag

Nederland schort per direct alle adopties uit het buitenland op. Want ook al is er de laatste jaren meer toezicht gekomen, het internationale adoptieproces blijft te kwetsbaar voor misstanden. Dat is de conclusie van de commissie-Joustra die in een snoeihard rapport verslag heeft gedaan van die misstanden. De Nederlandse overheid wist er al jaren van, maar greep niet in. Hoe kan dat?

Het balletje in het adoptiedossier kwam aan het rollen door een reeks onthullingen van het televisieprogramma Zembla in de afgelopen vier jaar. In podcast De Dag een gesprek met een van de researchers, Norbert Reintjens, over hoe hij samen met zijn collega Erwin Otten steeds meer te weten kwam. Het rapport van de commissie-Joustra is een bevestiging wat al jaren bekend is. Het is goed dat er erkenning en excuses voor de misstanden zijn gekomen vanuit de overheid, zegt Reintjens. Maar daarmee is het dossier volgens hem nog niet gesloten.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie