Podcast
EO

'Als ik Baudet was, was ik ook weggelopen'

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als ik Baudet was, was ik ook weggelopen'

Oud-spindoctors Jack de Vries en Julia Wouters snappen de keuze van Thierry Baudet om weg te lopen bij Jinek, toen cabaretier Martijn Koning een nogal onaardige roast over hem uitsprak. "Ik vind Baudet vaak kinderachtig dat hij uit alle uitzendingen loopt, maar ik geloof dat ik hierbij ook was weggelopen. Dit was onder de gordel", zegt Julia Wouters in de podcast De Spindoctors.

"Je kunt mensen op hun ideeën aanpakken, maar dit ging over het kind wat er nog niet is, dat is echt héél onder de gordel", vindt Wouters. Ook Jack de Vries vond het te ver gaan: "Humor die ten koste gaat van andere mensen, vind ik sowieso niet zo sterk."

#11 - Schreeuwen, roasten, weglopen - De campagne wordt onvriendelijker - De Spindoctors

Politici als Baudet of Wilders zijn sowieso kritisch op de media, wat ze de mogelijkheid geeft om weg te lopen, zegt Jack de Vries: "Dan versterkt het het beeld dat ze propageren." Voor andere politici van bijvoorbeeld het CDA of de PvdA - die de publieke omroep willen beschermen - is het lastiger: "Dan is het toch eerder van: laat het gelaten over je heen komen."

Over de tafel getrokken

Politici treffen wel vaker moeilijke talkshowtafels aan en dan is het moeilijk te reageren. Jack de Vries herinnert zich een optreden van Jan-Peter Balkenende in Pauw & Witteman. "Ze hadden een compilatie gemaakt van alle bloopers van Balkenende. Hij liet het gelaten over zich heenkomen, maar ik heb achteraf de twee heren figuurlijk over de tafel getrokken", vertelt hij. "Hier verscheen later nog een filmpje van dat iemand op z'n telefoon had gemaakt, van een woedende Jack de Vries..."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie