Podcast
AVROTROS

Week van de Podcast: Peter Heerschop recenseert de BOBcast

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Week van de Podcast: Peter Heerschop recenseert de BOBcast

"Ik heb grote bewondering voor mensen die veel harder inhakken, de eenling, degene die durft, degene die nieuw probeert te zijn, dat zijn toch degenen die je gaat volgen." Cabaretier Peter Heerschop luisterde naar de BOBcast en het deed hem nadenken over hemzelf.

#178 - Peter Heerschop recenseert de Bobcast

In Miss Podcast kiest presentator Mischa Blok een bestaande podcast die bij haar hoofdgast past. Aan deze hoofdgast de taak om de betreffende podcast te beluisteren en te recenseren. Ze liet Heerschop luisteren naar zijn held in de BOBcast, een podcast over Bob Dylan. Hij luisterde naar de aflevering waarin een andere held van hem, Freek de Jonge, te gast was.

Trailer

In de aanloop naar de 80ste verjaardag van Bob Dylan proberen Chris Kijne en Lars Hulshof het mysterie rond de zanger te ontrafelen. Met Nederlandse kunstenaars, muzikanten en andere liefhebbers praten ze over zoveel mogelijk kanten van Dylan. Hoe is hij als muzikant, als podiumkunstenaar en als tekstdichter?

Taak

De podcast zette Peter Heerschop aan het denken. "Ze praten over dingen die mij aan het hart gaan. Het is ook hoe mijn vak in elkaar zit, hoe je een repertoire maakt, hoe je een lied schrijft, hoe je kunst maakt, wat wil je betekenen? Hoe je je oren laat hangen naar het publiek of een eigen weg kiest. Het is waar ik ook eigenlijk elke week aan denk. Wat is mijn taak als cabaretier? Wat is mijn taak als theatermaker, als columnist, als presentator? Hier zitten heel veel dingen in waar ik dan over na moet denken."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie