Podcast

Podcast El Tarangu: Hij was al 7 jaar dood, totdat hij opeens aan de telefoon hing

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast El Tarangu: Hij was al 7 jaar dood, totdat hij opeens aan de telefoon hing

Wat zou jij doen? Je krijgt een telefoontje van een oude rivaal, hij wil met je afspreken. Zou op zich prima kunnen, toch? Maar wat nou als hij eigenlijk al zeven jaar lang dood zou zijn?

Podcastserie El Tarangu

Het overkwam de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe in 2003. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente belt hem: hij is in België en wil met afspreken. Één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in.

Ze gaan mosselen te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Lucien kijkt de man tegenover hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand?

Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom?

{podcast audio="111919" caption="El Tarangu: Aflevering 1" }

In de podcastserie El Tarangu gaat AudioCollectief SCHIK samen met sportchroniqueur Filip Osselaer op zoek naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen.

Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten. In zes afleveringen komen ze steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden.

Abonneer je op de podcast

Vanaf 8 juli verschijnt wekelijks op maandag een aflevering. Abonneer je alvast op El Tarangu via Apple Podcasts, Stitcher of de RSS-feed en mis geen aflevering.

AudioCollectief SCHIK

Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist leerden elkaar kennen in de opleiding Woordkunst aan het Antwerpse Conservatorium. Twee Belgen en één Nederlander die zich alle drie bezighouden met theater, schrijven en radiomaken. Die laatste passie werd in 2015 drievoudig gebundeld in AudioCollectief SCHIK.

SCHIK maakte in samenwerking met VPRO Dorst de podcasts Roes (2016) en BOB (2017). BOB won meerdere prijzen en eervolle vermeldingen. Ook maakte het drietal de podcastserie Laura H. voor uitgeverij Das Mag. In samenwerking met de Standaard creëerden ze de podcastserie Uitgesproken.

Ster advertentie
Ster advertentie