Podcast

Online kun je dus wél echte liefde vinden!

foto: Agents after allfoto: Agents after all
  1. Nieuwschevron right
  2. Online kun je dus wél echte liefde vinden!

[AVROTROS] Het is nog nooit gebeurd, maar áls iemand ooit een liefdesliedje over Ed Struijlaart zou schrijven, dan zou het moeten gaan over "er zijn voor elkaar, op momenten dat het moet en op momenten dat het nodig is".

Laat uitgerekend dat fysieke samenzijn nu juist een grote uitdaging zijn voor Ed, want als muzikant ben je nu eenmaal vaak op pad. "Ik ben best egoïstisch, ik denk dat je dat ook wel moet zijn als je doet wat ik doe. Anders houd je met iedereen rekening en zit je ieder weekend op een verjaardag in plaats van dat je op een podium staat." Zijn oplossing? Er écht zijn als hij wél thuis is bij zijn vriendin en zijn twee jonge kinderen. Dus: smartphone aan de kant!

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

Vroeger was hij een verlegen jongen die zich achter zijn gitaar verschool en het moeilijk vond om op vrouwen af te stappen. Online daten bood uitkomst en inmiddels is hij al tien jaar gelukkig met zijn vriendin Vanessa. Ed zit momenteel in de spitsuur van zijn leven, met vele optredens en twee jonge kinderen. Als hij vooruitkijkt, wil hij zonder enige twijfel samen met Vanessa oud worden. "Wat mij mooi lijkt, is als ik later een hele oude Ed ben en we dan samen in het bejaardentehuis zitten en dat ik dan mijn gitaar pak en een liedje voor haar schrijf over de reis die we samen hebben afgelegd."

Liefdeslessen

In de NPO Radio 1-podcast LIEFDESLESSEN delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe houd je het zo lang mogelijk leuk? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in je podcast-app en op nporadio1.nl/podcasts. Ook de liefdeslessen met Maxim Hartman, Cornald Maas en Frans Bauer kun je hier beluisteren!

Ster advertentie
Ster advertentie