Podcast

Het spannende verhaal van Onland ontspint zich verder in de derde aflevering

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Het spannende verhaal van Onland ontspint zich verder in de derde aflevering

[NTR] Onland gaat terug naar een februariavond in 1970 waarin de 12-jarige Rinie Wielheesen wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gepakt. Onland is een onderzoek naar de gevolgen zijn van de onopgeloste moord op - en de verkrachting van - zijn buurmeisje.

#3 - De zwarte jurk - Onland

Het trauma van de Achterhoek

Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen - deze moord is het trauma van de Achterhoek.

Regisseur en podcastmaker Joost Engelberts ontdekt dat deze gebeurtenis, ook decennia later, diepe emoties oproept. Buurtgenoten moesten niet alleen leven met de onopgeloste moord, maar ook met de onmenselijke gedachte dat de dader naast hun woont. Er zijn verdachtmakingen, er is een klooster diep in het bos en er klinkt een kinderliedje over de duivel.

In de tweede aflevering ontdekte Joost nóg een moord. Hij vraagt zich af wat is er in hemelsnaam aan de hand is in het Onland. Kan het zijn dat deze plek boosaardig is, dat er kwaad in de grond is gesijpeld?

De Zwarte Jurk

In de derde aflevering van Onland de reden dat er, korte tijd nadat Rinie Wielheesen werd vermoord, een houten patertje in een boom bungelt: aan een galg, in de hoogste tak, net naast de plek waar ze werd vermoord.

Als Joost bij het klooster aanklopt, vraagt de gastenbroeder hem of hij komt om rust en bezinning te vinden. "Ook", zegt Joost, "maar ik kom vooral om met jullie te praten over de moord op mijn buurmeisje en het misbruik van jonge kinderen dat hier plaatsvond."

Er volgen drie ongemakkelijke dagen.

Onland

In deze serie hoor je en voel je de impact van dit drama op een kleine buurtgemeenschap. De podcast Onland nog niet gehoord? Luister hier de eerste afleveringen.

Onland

Onland, de podcastserie van regisseur en programmamaker Joost Engelberts. Voor reacties en meer verhalen kun je mailen naar: joost@bureauvoorlichting.nl

Ster advertentie
Ster advertentie