Podcast

Podcast De Dag: De wonderlijke curve van Suriname

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De wonderlijke curve van Suriname

Tot de verkiezingen in mei had Suriname corona goed onder controle. Na de eerste besmettingen stond de teller zelfs lange tijd op nul. Maar de afgelopen weken gaat het hard en hulp is nodig.

#622 - De wonderlijke curve van Suriname - De Dag

Suriname leek corona goed onder controle te hebben. Na de eerste besmettingen in maart stond de teller lange tijd op nul. En ook nu nog lijkt de crisis afgaande op de cijfers mee te vallen: er zijn iets meer dan 600 besmettingen en 14 doden. Maar schijn bedriegt, zegt oud-Suriname-correspondent Hennah Draaibaar in De Dag. Het gaat juist heel slecht en ziekenhuizen kampen met tekorten aan medische faciliteiten en personeel.

'Er zijn in Suriname vier infectiologen en die moeten op het gebied van infectieziekten alles oplossen. Dat is bijna niet voor te stellen,' zegt intensivist Jeroen Schouten van het Radboud UMC die vrijwillig naar Suriname is afgereisd om te helpen.

Anestesioloog en intensivist Navin Ramdhani werkt in het academisch ziekenhuis in Paramaribo. Hij wijst, net als Draaibaar en Schouten, op het risico van mensen die uit de binnenlanden met corona naar ziekenhuizen in de stad reizen en zo het virus verder verspreiden.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie