Podcast

Rob Jetten in Liefdeslessen: 'Sjoerd heeft schijt aan alles wat ik doe'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Jetten in Liefdeslessen: 'Sjoerd heeft schijt aan alles wat ik doe'

[AVROTROS] Als je zeven dagen per week werkt, heb je dan nog wel tijd voor de liefde? "Nee, veel te weinig", geeft D66-fractievoorzitter Rob Jetten meteen toe. Liefde en romantiek moeten worden ingepland, dus hebben ze minstens één keer per week een date. Trouwens, hij zou dit werk nooit kunnen doen zonder zijn geliefde Sjoerd, zegt hij tegen Mischa Blok in de podcast Liefdeslessen.

{podcast audio="115201" caption="#21 - Liefdeslessen met Rob Jetten" }

Het gebeurde vijf jaar geleden, tijdens een Sinterklaasviering bij de Nijmeegse gemeenteraad. Natuurlijk moest Rob Jetten, ook toen al fractievoorzitter, even op schoot komen bij Sinterklaas. Natuurlijk zag hij wel dat deze goedheiligman groot en sportief was, maar die enorme baard hè, die verborg zijn gezicht. Toen hij diezelfde Sint daarna toevallig in de kroeg tegenkwam, was het raak.

Waarom ze zo goed bij elkaar passen? "Sjoerd heeft eigenlijk schijt aan alles wat ik doe en vind. Hij is iemand die mij continu tegengas geeft en dat heb ik echt nodig, anders loop ik eroverheen. Of vind ik het saai worden en haak ik op een gegeven moment af."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefdeslessen

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar! Beluister Liefdeslessen in je podcast-app of op www.nporadio1.nl/podcasts.

De liefdeslessen van Rob Jetten

Jezelf helemaal openstellen, je kwetsbaarheid durven tonen, en emoties delen met de ander, dat zijn liefdeslessen die hij in het verleden heeft geleerd en waar hij nog steeds op moet letten. Het liefst zou hij alleen maar sterk zijn, eventuele problemen eerst zelf oplossen en pas daarna aan zijn naasten vertellen. Als een soort beleidsstuk presenteren. Zo. Opgelost. En nu verder. Maar hij heeft de afgelopen jaren geleerd 'dat andere mensen ook deelgenoot willen zijn van het oplossen en niet alleen de conclusies van Rob willen horen'. Ander aandachtspunt? Niet meteen ja zeggen als Jinek, Nieuwsuur of EenVandaag belt. Overleggen. En soms simpelweg nee zeggen. Als hij bijvoorbeeld een date heeft met Sjoerd.

Luister meer Liefdeslessen

{podcast audio="94601" caption="#18 - Marcel van Roosmalen" }
{podcast audio="77274" caption="#12 - Splinter Chabot" }
{podcast audio="75512" caption="#10 - Marieke Elsinga" }
Ster advertentie
Ster advertentie