Podcast

Podcast De Dag: 'Sigrid Kaag is in it to win it'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Sigrid Kaag is in it to win it'

Als Sigrid Kaag zich kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap van D66 dan wordt ze het, zo klinkt het in Den Haag. Wat maakt haar de droomkandidaat voor deze partij, wie is ze en is ze de makkelijke prooi die PVV en FvD in haar zien?

{podcast audio="155681" caption="#608 - 'Sigrid Kaag is in it to win it'" }

Nu Wopke Hoekstra heeft gezegd dat hij geen lijsttrekker van het CDA wil worden, zijn de ogen op die andere partij gericht waar nog knopen moeten worden doorgehakt: D66. De twee prominenten met belangstelling voor het lijsttrekkerschap, Rob Jetten en Sigrid Kaag, maken binnenkort bekend wat ze gaan doen. En als Kaag meedoet, wat de verwachting is, dan wordt ze het - zo klinkt het.

Gedroomde kandidaat

'Jetten vinden ze bij D66 heel capabel, maar op Kaag zijn ze verliefd', zegt Nynke de Zoete, parlementair verslaggever van Nieuwsuur in podcast De Dag. Zij verwacht dat Kaag zich kandidaat stelt en ook lijsttrekker wordt.

Vandaag een profiel van Sigrid Kaag: Waar komt die liefde voor haar vandaan? Wat maakt haar de gedroomde kandidaat voor D66, wie is ze, wat is haar achtergrond, wat tekent haar en waarom roept ze ook veel weerstand op buiten haar partij?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie