Podcast

Podcast De Dag: 'Te lelijk om te verkrachten', waarom dat kan in Italië

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Te lelijk om te verkrachten', waarom dat kan in Italië

De Italiaanse stad Ancona is in rep en roer vanwege de vrijspraak van twee verdachten van een verkrachting. Het slachtoffer zou volgens de rechtbank 'te lelijk' en 'te mannelijk' zijn om verkracht te worden.

De Italiaans-Nederlandse Rosanna Colicchia is geschrokt van de uitspraak, maar is niet verbaasd dat er in Italië zo gedacht wordt, vertelt ze podcast De Dag.

Saskia Temmink (1 september 2020) - Nooit meer slapen

In De Dag bespreken we hoe deze zaak symbool staat voor de positie van de vrouw in de Italiaanse samenleving. Volgens correspondent Angelo van Schaik moet je de Italiaanse man-vrouw-verhouding zien als een leeuwenkolonie. "De man ligt de hele dag in de zon, terwijl de vrouw de hele dag aan het werk is."

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie