Podcast
NTRVPRO

Is de kans dat Christina vrijkomt uit de gevangenis groter door corona?

foto: Foto: Jan Banningfoto: Foto: Jan Banning
  1. Nieuwschevron right
  2. Is de kans dat Christina vrijkomt uit de gevangenis groter door corona?

Een op de vijf gevangenen in de Verenigde Staten heeft corona. Gevangenissen zijn broeinesten voor corona en gevangenen kunnen weinig doen om zich tegen de ziekte te beschermen. Hoe is het gevangene Christina uit de podcast Jan & Christina vergaan?

Jan en Christina aflevering 4

Video niet beschikbaar

De podcast Jan & Christina

Gevierd fotograaf Jan Banning besluit zijn agenda volledig vrij te maken om zich in te zetten voor één persoon. Een vrouw die hij vijf jaar eerder fotografeerde in een gevangenis in Georgia, Verenigde Staten: Christina Boyer.

Banning raakt ervan overtuigd dat Boyer al 28 jaar onterecht vastzit voor de moord op haar 3-jarige dochter, Amber. Radiomaker Katinka Baehr volgde Banning met als resultaat de succesvolle podcastserie Jan & Christina, een persoonlijk verhaal van een kunstenaar met een missie. Dit verhaal is nu vervolgd: in de nieuwe aflevering 4 horen we over de gevolgen van corona.

Corona

Ook Christina heeft corona gehad. Jan Banning zet zich nog altijd in om haar vrij te krijgen. Banning: "Het is een bende in de gevangenis. Ze krijgen alleen nog maar broodjes te eten, omdat het personeel ziek is of niet durft te komen."

Maar er zijn ook gevangenen voor wie corona goed nieuws is. Ze worden vrijgelaten. Is de kans dat Christina vrijkomt ook groter door corona? Luister aflevering 4 voor het vervolg.

Aflevering 4 - Jan & Christina

Jan & Christina nog niet geluisterd? Begin bij het begin, voorkom spoilers en binge de gehele podcastserie in één keer op NPO Radio 1 of in jouw favoriete podcastapp.

Jan & Christina

Jan & Christina is een podcast van de NTR voor NPO Radio 1 gemaakt door Katinka Baehr, Techniek Arno Peeters, muziekadvies Bente Hamel, eindredactie Ottoline Rijks. De serie is mede mogelijk gemaakt door het NPO Fonds.

Ster advertentie
Ster advertentie