Podcast

Seve van Ass is altijd eerlijk, ook als het even niet uitkomt

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Seve van Ass is altijd eerlijk, ook als het even niet uitkomt

[NOS] Het is de droom van ieder hockeyend jongetje. De Olympische finale beslissen. Stephan Veen deed het. In de finale van het Olympisch hockeytoernooi van Sydney. Hij scoorde drie keer, en sloeg de winnende strafbal binnen. Natuurlijk is Veen ook de hockeyheld van Seve van Ass, de hoofdgast in de NOS Olympische podcast van deze week.

#13 - Hockeyer Seve van Ass weet alles van Messi, maar hoe pak je goud? - NOS Olympische podcast

Dat Severiano Boris van Ass de sport in zou gaan, stond eigenlijk al in de sterren geschreven. Seve werd door zijn vader (en oud bondscoach) Paul van Ass vernoemd naar golfer Severiano Ballesteros en tennisser Boris Becker. De acties van de golfer stond thuis op een videoband. Zelf kijkt hij vooral naar Lionel Messi. "Ik zag hem als 15-jarig jongetje voor het eerst op tv. Ik ben hem daarna blijven volgen."

Seve van Ass groeide in Oranje uit van 'de zoon van' naar (vice)-aanvoerder. In 2013 werd hij onderwerp van gesprek aan talkshowtafels nadat collega-international Valentin Verga hem tijdens een wedstrijd met zijn stick een aantal tanden uit zijn mond sloeg. Inmiddels is hij al jaren toonaangevend bij Oranje. Op en naast het veld is hij een van de leiders van de ploeg- die 21 jaar na Sydney- Olympisch goud wil winnen.

Hij is ook uitgesproken. Eerlijk. Soms te. Vinden sommigen: "Ik hou er in interviews niet van om oneerlijk te zijn. Als dingen niet goed gaan zal ik het uitspreken. Als dingen wel goed gaan zal ik dat uitspreken. Soms is zwijgen inderdaad goud. Er is wel eens tegen me gezegd: Waarom zou je zulke dingen zeggen, waarom hou je niet gewoon je mond zoals het een voetballer betaamt zeg je eigenlijk helemaal niets. Maar dat vind ik heel moeilijk. Dat pas niet bij me."

Ideale podcastgast dus, zou ze zeggen!

Beluister onze Olympische podcast

De NOS Olympische Podcast is hier te beluisteren. Wil je geen enkele aflevering missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app.

In een serie van dertig persoonlijke gesprekken met olympische sporters tellen we af naar Tokio 2021. Henry Schut en Jeroen Stekelenburg gaan bij de sporter thuis in op het leven als topsporter en de voorbereiding op de Spelen.

Eerder in deze serie spraken we onder anderen met: turner Bart Deurloo, bmx'er Twan van Gendt, atlete Anouk Vetter en judoka Henk Grol.

Ster advertentie
Ster advertentie