Podcast

Kom 29 t/m 31 maart naar het podcastfestival Oorzaken!

foto: Beeld: NPO Radio 1foto: Beeld: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Kom 29 t/m 31 maart naar het podcastfestival Oorzaken!

[NTR - VPRO - RAD1] De nieuwe Formule 1-podcast van NPO Radio 1 ging ronkend van start en de verhalende podcast Brand in het Landhuis noteerde deze week een half miljoen beluisteringen. De podcast is in opmars.

{podcast audio="82136" caption="#3: 'Derde plaats was hoogst haalbare voor Verstappen'" }

"In een telefooncel een intiem verhaal in je oor gefluisterd krijgen, zien hoe audioverhalen kunnen samensmelten met theater, muziek en beeldende kunst. Of zelf een podcast leren maken. Het kan allemaal tijdens Oorzaken, een driedaags festival dat een ode brengt aan de mooiste podcastverhalen van over de hele wereld", vertelt Tjitske Mussche, mede-initatiefnemer van het podcastfestival.

NPO Radio 1 is leverancier van verschillende veelbeluisterde podcast-titels. Daarom is NPO Radio 1 en aantal omroepen (VPRO en NTR) ook present op Oorzaken.

{podcast audio="75396" caption="Aflevering #1 De Brand in het Landhuis " }

Tijdens Oorzaken kan het publiek zich drie dagen laven aan verhalen en workshops van podcast-meestervertellers als Scott Carrier (Home of the Brave, This American Life) en Chenjerai Kumanyika (Uncivil, Seeing White), een audiovoorstelling in het donker van de makers van de bekende podcast Bob, interviewprogramma’s met onder meer Janine Abbring en een Industry-dag voor podcastmakers, een podcast-party met cocktails en verhalen, en nog veel meer. Voor het eerst is er ook een programma voor kinderen, waarin ze kunnen kennismaken met podcasts voor hun leeftijd.

Volwassen bezoekers kunnen een audiotour maken van kunstenaar en podcastmaker Bert Scholten. Hij neemt je mee naar absurde en verleidelijke fictie. Vervreemding speelt zich af via je oren.

Bekijk hier een impressie van de eerste editie van het Oorzaken-festival in 2016:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanmelden voor Oorzaken kan via deze link.

Ster advertentie
Ster advertentie