Podcast

Podcast De Dag: Als je als school niet op corona-adviezen durft te vertrouwen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Als je als school niet op corona-adviezen durft te vertrouwen

Ongeveer een op de vijf scholen in het voortgezet onderwijs verplicht of adviseert leerlingen om mondkapjes te gebruiken. Een enkele school wil ook dat leerlingen onderling afstand houden. De scholen zetten vraagtekens bij de richtlijnen van het RIVM.

#656 - Als je als school niet op corona-adviezen durft te vertrouwen - De Dag

Er is de afgelopen weken een hoop onrust ontstaan over de heropening van de middelbare scholen, zonder regels voor mondkapjes of afstand houden tussen leerlingen onderling. Volgens het RIVM zijn die maatregelen niet nodig, maar docenten, schooldirecteuren en ook leerlingen hebben daar hun twijfels bij - zeker nu er nieuwe inzichten zijn over de besmettelijkheid van tieners. 1 op de 5 scholen blijkt af te wijken van de adviezen van het RIVM, en er is irritatie over de onderlinge meningsverschillen tussen wetenschappers. Wat doe je als je als school de corona-adviezen van het RIVM niet duidelijk vindt of er niet op durft te vertrouwen?

In podcast De Dag vertelt Albert Weishaupt, rector van het Roelof van Echten College in Hoogeveen over de zorgen op zijn school en de reden dat hij aanvullende maatregelen heeft ingevoerd. Onderwijsredacteur van de NOS Laura Steenbeeke deed een rondgang langs middelbare scholen . Zij zet uiteen waar de scholen mee worstelen en hoe ze dat oplossen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie