Podcast

Deze vrouw beleefde Downton Abbey in het echt

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze vrouw beleefde Downton Abbey in het echt

[EO] Josephine Rombouts werd min of meer toevallig hoofd van de huishouding van het Schotse Cliffrock Castle en schreef drie boeken over al haar bijzondere avonturen op het kasteel. In de Blauw Bloed-podcast vertelde ze erover.

#3 - Josephine Rombouts beleefde Downton Abbey in het echt - Blauw Bloed

Rombouts vertrok met haar gezin naar Schotland om daar te wonen in een bijzondere woongemeenschap. Na een triest sterfgeval lukte dit niet meer en zat ze ineens zonder baan en huis. Ze solliciteerde bij Cliffrock Castle als hoofd van de huishouding en werd, tot haar eigen verbazing, aangenomen.

Vijf jaar lang verbleef ze tussen de kamermeisjes, jagers, tuinmannen en natuurlijk his lordship en her ladyship, de heer en dame van het kasteel.

Ik deed alsof

Rombouts had eigenlijk geen idee wat ze aan het doen was, geeft ze toe. "Ik deed alsof ik leiding gaf... Ik zei tegen de kamermeisjes: 'fijn dat jullie er zijn, nu gaan we aan het werk'. Dan volgde ik ze en trok een gezicht alsof ik toezicht hield, maar ik keek eigenlijk gewoon wat ze deden..."

Er waren momenten dat ze dreigde door de mand te vallen, maar het gebeurde niet. Gelukkig niet, zegt ze: "Als ik ontslagen werd, was ik mijn huis kwijt, mijn baan kwijt en waren de kinderen hun school kwijt."

Blauw Bloed-podcast

In de Blauw Bloed-podcast praat Tirza van der Graaf, verslaggever in het bekende televisieprogramma, met mensen die een bijzonder verhaal hebben rondom het Koninklijk Huis. De podcast is te beluisteren op de website van Radio 1, via de app, maar ook via platforms als Apple podcasts en Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie