Naar homepage
Podcast

Lize Korpershoek: ‘De kracht van Tim is dat hij dingen niet persoonlijk opvat’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lize Korpershoek: ‘De kracht van Tim is dat hij dingen niet persoonlijk opvat’

[AVROTROS] Na een slordig avondje stappen, vond Tim Hofman haar pinpas. Net als in het sprookje Assepoester, leverde hij de pinpas bij haar thuis af. Het begin van een prachtig liefdesverhaal over veiligheid en verlatingsangst.

{podcast audio="69500" caption="#4 Lize Korpershoek" }

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

Lize is de eerste om toe te geven dat het niet gemakkelijk is om een relatie met haar te hebben. "In het eerste jaar van een relatie ben ik vooral bezig met bindings- en verlatingsangst. Ik zoek veiligheid bij mannen en ga dan testen: ben ik wel echt veilig?" Ze heeft de afgelopen jaren vooral geleerd dat je je niet constant heel verliefd hoeft te voelen: "Dat zou ook heel erg vermoeiend zijn. Er ontstaat een soort cohesie van samenzijn en je fijn bij elkaar voelen. Soms zijn we heel erg samen en soms niet."

De grote Lize-show

Ze valt op stabiele mannen die emotioneel niet teveel uitschieten, want dat doet ze zelf al genoeg. "Ik moet altijd oppassen dat het niet de grote Lize-show wordt." In Tim heeft ze iemand gevonden die, zoals ze het zelf noemt, "van dezelfde planeet komt". Zo hebben beiden de bijzondere eigenschap dat ze jaren en tijdsaanduidingen in cirkels met bepaalde kleuren visualiseren. De kracht van Tim? "Hij is altijd heel rustig naast me blijven staan. Zijn kracht is dat hij heel goed is in dingen niet persoonlijk opvatten."

Liefdeslessen

In de NPO Radio 1-podcast Liefdeslessen delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe houd je het zo lang mogelijk leuk? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in je podcast-app en op nporadio1.nl/podcasts. Ook de liefdeslessen met Cornald Maas, Willibrord Frequin en Frans Bauer kun je hier beluisteren!

Ster advertentie
Ster advertentie