Naar homepage
Podcast

Je kind vernoemen naar Mark Rutte, zou iemand dat doen?

foto: Alla - Podcast Aangenaamfoto: Alla - Podcast Aangenaam
  1. Nieuwschevron right
  2. Je kind vernoemen naar Mark Rutte, zou iemand dat doen?

[NTR] Je kind vernoemen naar Mark Rutte, zou in Nederland iemand dat doen? Terwijl Vlaput - een vernoeming naar Vladimir Putin - in Rusland helemaal niet zo bizar is. En wat denk je van Tractor of Viagra, of in deze tijden misschien wel de naam Corona?

#4 - Aangenaam, Alla zonder h (S02)

10 897e494177 Alla zonder h
Alla zonder h

Alla zonder h

In deze aflevering het bijzondere verhaal van Alla. Ze heeft een niet alledaagse naam in Nederland. En ze draagt hem met verve. Deze van oorsprong Russische dame van bijna 75 jaar stuurde een email als reactie op de podcast Aangenaam.

Je zou zo een film kunnen maken op basis van wat ze allemaal schreef over naamgeving in Rusland, over haar eigen naam en haar leven. En de hoofdrol zou ze dan nog gerust zelf spelen, want een van haar vele talenten – naast een verleden als fotomodel, journalist en een periode bij de geheime dienst - is dat ze actrice is.

10 bed2fcd4c0 Alla 1
Alla in haar jonge jaren op een filmset

Een leven van evolutie, mannen en bijzondere beroepen

Geprikkeld door haar mail gaat podcastmaker Edda Heinsman op bezoek bij Alla. Ze neemt ons op luchtige toon mee in haar wereld vol hoogte- en dieptepunten. Ze vertelt het verhaal van leven met een naam die veel reacties oproept, een leven van revolutie, mannen, bijzondere beroepen en avonturen. En ik mag zelfs haar vogel-vriend ontmoeten: ook al zo'n bijzonder namenverhaal.

Bijna alle muziek in deze aflevering is gemaakt door German Popov, beter bekend als OMFO (Our Man From Odessa), de zoon van Alla zonder h.

Aangenaam

De podcast is hier te beluisteren of via de bekende podcastkanalen. Aangenaam is gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Saar Slegers, eindmontage Olivier Rekers.

Ster advertentie
Ster advertentie