Podcast
NTRVPRO

Zijn we al gewend aan het nieuwe gewoon?

foto: De wallen - Foto: kika booyfoto: De wallen - Foto: kika booy
  1. Nieuwschevron right
  2. Zijn we al gewend aan het nieuwe gewoon?

We zitten alweer weken in een intelligente lockdown. We proberen die afstand van elkaar te behouden, en werken grotendeels nog thuis. Wat een paar maanden geleden nog onvoorstelbaar leek, heet nu 'het nieuwe gewoon'.

{podcast audio="126999" caption="#10 - Vogelvlucht 2" }

Maar is het eigenlijk wel zo gewoon? Soms voelt het alsof we collectief in een experimenteel theaterstuk verzeild zijn, een stuk zonder plot en voorlopig ook zonder einde. In een nieuwe aflevering van de podcast Virus Verhalen doorkruisen we opnieuw het land om te horen hoe het de mensen vergaat.

Puzzel-uitleen

Zo spreken we Corry in Amsterdam, die in haar voordeur een puzzel-uitleen is begonnen. Ze heeft puzzels in alle soorten en maten, zo'n 25 tot 30 in totaal. Zelfs een met de bekende 'corona-afstand'; 1,5 meter. "Een echte Breughel, ik heb alleen nog niemand gevonden die er aan wil beginnen. Je hebt er een enorme tafel voor nodig."

Toen de intelligente lockdown werd ingesteld vroeg Corry zich af: wat kan ik doen? Ze had al veel puzzels in huis, en het leek haar leuk als anderen daar ook plezier van hebben. "Een kleine bijdrage aan de verveling. Je kunt niet puzzelen en piekeren tegelijk."

Puzzel-uitleen - Foto: Kika Booy

Dit jaar ziet de Ramadan er anders uit

Bij business consultant Senna is inmiddels de Ramadan begonnen. Die ziet er dit jaar ook heel anders uit. Met z'n zevenen woont ze thuis bij haar ouders, op vijf kamers. Het is druk nu iedereen thuis is, maar tot dusver gaat het goed.

"Elk jaar brengen we deze periode door met familie, in de moskee, met bidden. Dat kan allemaal niet meer. Heel veel mensen bidden nu thuis, aan het einde van de dag, maar dat is toch anders dan in de moskee met de halve buurt."

Luister Vogelvlucht 2, aflevering 10 van de podcast Virus Verhalen.

Virus Verhalen

Een podcast geproduceerd door Radio Doc voor NPO Radio 1. Presentatie Jair Stein. Concept, regie en montage: Heleen Hummelen. Research, productie en opnamen: Wieky de Boer, Kika Booy, Jesper Buursink en Renet Ponsen. Aanvullende opnamen: Misha Koole. Productie en PR: Liza Titawano. Eindredactie Ottoline Rijks.

Ster advertentie
Ster advertentie