Podcast

Podcast De Zomerdag: het proces tegen Derek Chauvin

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Zomerdag: het proces tegen Derek Chauvin

Dit voorjaar ging het proces tegen de Amerikaanse politieagent Derek Chauvin van start. Vorig jaar hield hij minuten lang zijn knie op de nek van George Floyd. De beelden daarvan gingen de hele wereld over en in de verhalen in de rechtszaal maakten in de VS veel los.

#886 - De Zomerdag: het proces tegen Derek Chauvin - De Dag

Na een meer dan bewogen jaar sinds de dood van George Floyd op 25 mei vorig jaar, volgde dit voorjaar het proces tegen de witte agent die negen minuten lang zijn knie op de nek van Floyd hield.

De verhalen van omstanders, hulpverleners en collega's van Derek Chauvin bij de politie maakten binnen en buiten de rechtszaal grote indruk en waren bij vlagen huiveringwekkend. Inmiddels weten we dat Chauvin veroordeeld is tot tot 22,5 jaar cel - een stuk minder dan waar de nabestaanden op gehoopt hadden.

De podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie