Podcast

Hoe Dijkhoff omver werd gelopen door een horde Baudet-volgers

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Dijkhoff omver werd gelopen door een horde Baudet-volgers

[MAX - KRO-NCRV] We hebben een nieuwe politieke werkelijkheid, een kleine week na de Provinciale Staten-verkiezingen. Het zoeklicht is opeens op andere mensen gericht, concluderen Sven Kockelmann en Kees Boonman in de podcast Stamtafel Den Haag.

{podcast audio="83144" caption="#7 Hoe Dijkhoff omver werd gelopen door een horde Baudet-volgers" }

Dat er iets veranderd i, was dinsdag in de Tweede Kamer goed te zien. Terwijl Klaas Dijkhoff één cameraploeg te woord stond, werd hij bijna omver gelopen door een horde journalisten en cameramensen die zich op Thierry Baudet gestort hadden. "Het is fascinerend te zien hoe de aandacht van personen in het politieke landschap verschuift", zegt Kees Boonman. "Het zoeklicht is ineens op andere mensen gericht. Wie klein was, is opeens groot. Wie tamelijk onbelangrijk was, is nu opeens belangrijk."

Kockelmann en Boonman analyseren in Stamtafel Den Haag hoe het nu verder moet met de VVD, met Forum voor Democratie als nieuwe grote rechtse speler. Wat zijn de gevolgen daarvan voor het kabinet? En wat gaat Geert Wilders doen, nu veel van zijn kiezers zijn overgestapt naar Forum?

Ster advertentie
Ster advertentie