Podcast

De Zomerdag: kleine beleggers schudden 'pervers' beurssysteem op

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Zomerdag: kleine beleggers schudden 'pervers' beurssysteem op

Begin dit jaar explodeerde de koers van de Amerikaanse computerspellenwinkel GameStop. De waarde van een aandeel was hoger dan ooit en eind januari werden er iedere dag records verbroken. Wall Street stond voor een raadsel, maar al snel werd duidelijk dat amateurbeleggers achter die enorme stijging zaten. Ze vonden elkaar op het online platform Reddit en zorgden ervoor dat GameStop zogezegd viral ging op de beurs.

#880 - De Zomerdag: kleine beleggers schudden 'pervers' beurssysteem op - De Dag

Een verhaal dat een fascinerende ontwikkeling laat zien: namelijk dat kleine, vaak jonge beleggers samen, met vereende krachten, de financiële wereld op hun kop kunnen zetten. Ze proberen zelf geld te verdienen, maar er zit ook een activistisch element aan: ze keren zich tegen perverse structuren in het bestaande systeem van grote beleggingsbedrijven. In de podcast een gesprek met een 24-jarige Nederlandse amateurbelegger en met NOS-economieredacteur Nik Wouters.

De podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie