Podcast

Springplank voor beginnende podcastmakers

foto: Oorzaken Podcast Academyfoto: Oorzaken Podcast Academy
  1. Nieuwschevron right
  2. Springplank voor beginnende podcastmakers

Komend voorjaar start de Oorzaken Podcast Academy, een springplank voor beginnende podcastmakers. De Podcast Academy is door het NPO-fonds - stimuleringsfonds voor talentontwikkeling- in het leven geroepen.

Waarom biedt het NPO-fonds een opleidingsplek voor podcastmakers?
Het gaat voortvarend met de podcast. Met name verhalende podcasts zijn geliefd. Het NPO-fonds heeft de opdracht om mediatalent tot ontwikkeling te brengen. Deze opleidingsplek biedt podcastmakers de kans om kwalitatief beter te worden.

Wie mag meedoen?
Iedereen, ongeacht leeftijd en afkomst, mits je nog weinig ervaring hebt met het maken van audioverhalen. We zoeken mensen met ambitie en leergierigheid om kwalitatief sterke podcasts te leren maken. Er is plek voor tien personen.

Hoe ziet de opleiding eruit?
Het gaat om een behoorlijk intensief traject van drie maanden van april tot juli van dit jaar. De kern is dat je leert om in audio een verhaal te vertellen. Er is een verdeling in fictie en non-fictie. Er wordt gestart met een kennismakingsweekend, waarin naar allerlei voorbeelden van sterke podcasts wordt geluisterd.

Daarna volgen workshopdagen met theorie en praktijkopdrachten. De bedoeling is dat op het eind een verhaal van 12 minuten wordt opgeleverd. Die zenden we uit op NPO Radio 1.

Wat kost deelname aan de Podcast Academy?
Geen geld, maar wel tijd en toewijding.

Hoe en waar kun je je aanmelden?
Stuur een motivatiebrief, vergezeld van tenminste drie ideeën voor een audioverhaal. Laat ook een voorbeeld horen van eigen werk. Dat kan voor 17 februari naar oorzakenacademy@grenzeloosgeluid.org

Meer weten? Kijk op www.oorzakenpodcastacademy.nl

Ster advertentie
Ster advertentie