Podcast

Podcast De Dag: Vrouwen en anonieme Telegrammers leiden Wit-Russisch verzet

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Vrouwen en anonieme Telegrammers leiden Wit-Russisch verzet

Nu alle prominente oppositieleden in Wit-Rusland zijn gearresteerd of het land zijn uitgezet, nemen burgers het heft in eigen handen. Vrouwen spelen een steeds belangrijkere rol en anonieme mensen op Telegram helpen op de achtergrond.

#670 - Vrouwen en anonieme Telegrammers leiden nu Wit-Russisch verzet - De Dag

In de opstand tegen de Wit-Russische president Loekasjenko zijn vrouwen de afgelopen weken een steeds prominentere rol gaan spelen en ze worden ook steeds harder aangepakt door de politie. Toch gaan de protesten door; niet alleen op straat. Burgers bereiden zich voor op een verzet van een andere soort: samen, van onderop, verzinnen ze manieren om de regering dwars te zitten.

NOS-redacteur Chiem Balduk vertelt in podcast De Dag over de rol van vrouwen in het Wit-Russische verzet en wat er voor plannen rondgaan in de sociale mediakanalen waar het verzet zich organiseert. Zo wordt er een manifest gedeeld met tips om de regering zoveel mogelijk tegen te werken.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie