Podcast
AVROTROS

Wie is de Mol?-deelnemer Jaike Belfor voelt nog steeds de 'messen in haar rug'

foto: Mischa Blokfoto: Mischa Blok
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is de Mol?-deelnemer Jaike Belfor voelt nog steeds de 'messen in haar rug'

Verbaasd is ze, over de reacties op haar deelname aan Wie is de Mol? Ze merkte het ook weer toen ze in de trein zat, op weg naar de Radio 1-studio voor dit interview bij Miss Podcast. Al die mensen die zich omdraaien en naar haar kijken. "Chiropractors moeten blij zijn met me, want ik geef mensen echt nekwervel-blessures."

Miss Podcast

Luister de hele aflevering met Jaike Belfor hier terug.

Het is maar een spelletje

Dat de actrice fanatiek is als het om spelletjes gaat, viel eerder al op tijdens haar deelname aan De Slimste Mens. Belfor had zich nog zo voorgenomen om gewoon rustig te blijven, door tegen zichzelf te zeggen dat het maar een spelletje is. "Maar dan zie ik mezelf terug bij Wie is de Mol? en dan is bijvoorbeeld de tijd voorbij en dan loop ik te smijten met iets en dan ben ik oprecht gefrustreerd. Dan denk ik ook wel bij mezelf: 'dat had ook wel iets minder gekund, mevrouw Belfor!"'

Erecode

In Miss Podcast vertelt ze over haar liefde voor de vechtsport en recenseert ze de podcast Vechtersbazen. Heeft ze in Wie is de Mol? profijt gehad van haar vechtersmentaliteit? "In de vechtsport gelden erecodes. In de kooi zijn er bepaalde dingen die not done zijn, die écht niet mogen. Bij een programma als Wie is de Mol? dacht ik dat er ook erecodes waren, dat het niet zo netjes is om bepaalde dingen te doen, maar ik zit nu nog steeds een beetje lastig vanwege die messen in mijn rug. Het raakt je wel, want je komt daar in een bubbel terecht met negen andere mensen die je niet kent en het is echt zo van: "Hé we hopen dat jullie een leuke groep gaan worden en hier heb je de messen, steek ze maar in elkaars rug. Het is echt een gigantische mindfuck."

Nachtwacht Award

Miss Podcast is genomineerd voor een Nachtwacht Award voor beste nachtradioprogramma. Stem hier op Miss Podcast.

Wie is het?

In Miss Podcast gebeuren onverwachte dingen. Karaokesessies, antwoorden zonder vragen en Mister Smartspeaker dringt zich zo nu en dan op met brutale vragen. En hij stelde Jaike dé grote vraag. En ze gaf nog antwoord ook!

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze twee podcasts die bij de gast passen. Van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in je favoriete podcastapp of via https://www.nporadio1.nl/podcasts/miss-podcast.
Luister hier naar de aflevering met Wie is de Mol?-deelnemer Rob Dekay.
Luister hier naar de aflevering met Mike Boddé.

Ster advertentie
Ster advertentie