Podcast

NOS Voetbalpodcast #107: 'Betere verdediging vergroot titelkansen Feyenoord'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #107: 'Betere verdediging vergroot titelkansen Feyenoord'

[NOS] In de NOS Voetbalpodcast bespreekt Arno Vermeulen samen met zijn voetbalcollega's de afgelopen voetbalweek. Deze keer schuiven Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Arman Avsaroglu aan.

#107 - 'Als Feyenoord zich verdedigend versterkt kunnen ze kampioen worden.' - NOS Voetbalpodcast

Avsaroglu was afgelopen weekend bij de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Sparta. Wat hem vooral opviel was dat de coronamaatregelen in De Kuip wel erg streng leken. "Kinderen met mondkapjes, interviews via een tv-scherm. Feyenoord trekt een eigen plan en dat is gek."

Grueter vindt dat de KNVB hierin duidelijk moet zijn en een heldere lijn moet uitzetten. "Het lijkt alsof het voetbal een negatieve voorbeeldfunctie heeft, als het gaat om het stellen van regels."

'Verdediger erbij een meedoen om titel'

Feyenoord won de oefenwedstrijd overigens met 3-0 van Sparta. Twee doelpunten waren er van de Slowaak Róbert Bozeník. Begin dit jaar kwam hij naar Rotterdam en hij bewijst zijn waarde volgens de voetbalcommentatoren.

"Bij Feyenoord moeten ze vooral naar de verdediging kijken. Als je er één of twee verdedigers bijzet en je ziet ook de kracht voorin, dan kan je echt wel wat neerzetten en meedoen om de titel", denkt Jeroen Elshoff.

In de Voetbalpodcast komt ook het actuele nieuws ter sprake. Zo werd de loting voor de tweede voorronde van de Champions League besproken. Daarin werd AZ maandagmiddag aan Viktoria Plzen gekoppeld. Eind augustus wordt de wedstrijd gespeeld.

De Alkmaarders hoopten lange tijd dan niet al in actie te hoeven komen en tekenden protest aan bij de UEFA tegen de rangschikking zoals de KNVB die had ingestuurd (met Ajax op plek een en dus het belangrijkste CL-ticket en AZ als nummer twee). Nu de loting is geweest, heeft AZ laten weten niet verder in beroep te gaan.

Ook de uitspraken van PSV-directeur Toon Gerbrands, die dit weekend vanaf het trainingskamp van de Eindhovenaren opmerkte dat hij leiderschap bij de KNVB mist, worden tegen het licht gehouden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie