Podcast

Podcast De Dag: de comeback van de Bitcoin 

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de comeback van de Bitcoin 

Er is weer eens sprake van cryptokoorts: de koers van de Bitcoin breekt record op record. Waarom is de munt, waar bijna niemand in eind 2018 nog vertrouwen in had, opeens weer zo populair?

#754 - De comeback van de Bitcoin  - De Dag



De waarde van de meest bekende cryptomunt ter wereld rijst de afgelopen weken de pan uit. De Bitcoin breekt record na record. Het doet denken aan drie jaar geleden toen er een Bitcoin-gekte ontstond en de koers voor het eerst bijna de twintigduizend dollar aantikte. De bubbel knapte en eind 2018 geloofden alleen de meeste optimistische Bitcoin-adepten nog in de munt. Ook nu wordt gewaarschuwd voor een crash, maar er zijn ook veel experts die zeggen dat de groei van Bitcoin echt niet meer te stoppen is.

In podcast De Dag vertelt wiskundige Bert Slagter, die een podcast maakt over cryptovaluta en schrijft voor kennisplatform lekkercryptisch.nl, wat de situatie nu wezenlijk anders maakt dan drie jaar geleden. Hij gelooft in de toekomst van de munt, maar waarschuwt wel de mensen die denken dat ze met cryptovaluta snel geld kunnen verdienen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie