Podcast

Podcast De Dag: Hoe 'zuiptoeristen' vakantie nemen van coronaregels

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe 'zuiptoeristen' vakantie nemen van coronaregels

In Spanje, Portugal en België zijn problemen ontstaan met feestvierende toeristen die het niet zo nauw nemen met de coronamaatregelen. Het Belgische Knokke vraagt zich in podcast De Dag hardop af of Nederlandse jongeren nog wel toegelaten moeten worden.

#625 - Hoe 'zuiptoeristen' vakantie nemen van coronaregels - De Dag

Feestvierende toeristen in Spanje, Portugal en België zorgen voor spanningen op vakantiebestemmingen. Ze verzetten zich tegen lokale coronaregels of hebben er lak aan, lokale autoriteiten kunnen er weinig tegen beginnen en ondernemers zijn bang dat straks toch alles weer dicht moet.

Correspondent Rop Zoutberg vertelt in podcast De Dag dat hij het op verschillende plekken in Spanje en Portugal uit de hand ziet lopen. Hij spreekt van naïviteit van toeristen, die zich niet hebben verdiept in de maatregelen, maar ook van de autoriteiten die wel de grenzen open gooiden voor 'zuiptoeristen' en zich nu geconfronteerd zien met de gevolgen. Ook in het Belgische Knokke worstelen de autoriteiten met de grote stroom aan vooral Nederlandse jongeren die komen feestvieren. Wethouder Anthony Wittesaele vraagt zich hardop af of de combinatie van coronamaatregelen en massatoerisme wel houdbaar is.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie